BOSANSKI ENGLISH

Informacije

07.06.2017. - Energoinvest na Sedmom Međunarodnom sajmu energetike "Energa 2017"

Međunarodni sajam „Energa“ je tradicionalni sajam koji se već sedmu godinu zaredom održava u BiH. Nakon šest izdanja u Tuzli, ove godine od 6. do 8. Juna prvi put se održava u Sarajevu. Sajam okuplja više od 100 izlagača iz 13 zemalja i kroz sajamsko-konferencijske sadržaje tretira oblasti energije, rudarstva i prateće industrije.


Energoinvest, d.d. – Sarajevo učestvuje na Međunarodnom sajmu energetike „Energa 2017“ u sarajevskom Centru Skenderija koji se održava pod motom "Misliti na budućnost". Sajam su zvanično otvorili Mirsad Đonlagić, predsjednik Inicijativnog odbora Projekta "Energa", Elmedin Konaković, premijer Kantona Sarajevo, Bruno Bojić potpredsjednik Vanjskotrgovinske komore BiH i Mirko Šarović, ministar vanjske trgovine i ekonomskih odnosa Bosne i Hercegovine.

Naša kompanija ima štand na sajmu, a Energoinvestova delegacija predvođena direktoricom Biserom Hadžialjević je učestvovala na otvaranju i obilasku sajma te u konferencijskim programima. Pored bilateralnih sastanaka naše delegacije sa potencijalnim partnerima, na radnim sastancima, panel dikusijama i sesijama su učestvovali i inženjeri naše kompanije.