BOSANSKI ENGLISH

Informacije

19.04.2017. - Ispitivanje dalekovodnog stuba za projekat u Ruandi

U Energoinvestovoj Ispitnoj stanici dalekovodnih stubova Alipašin most nakon tri godine ponovo je počelo ispitivanje dalekovodnih stubova, a posao je našoj kompaniji povjerio turski Miteng. Naime, dva jednostruka dalekovodna stuba, naponskog nivoa 110kV, visine 40 metara, ispitana su uz prisustvo stručnog osoblja Ispitne stanice, ugovarača, te invesitora projekta. Ovi stubovi su ispitani za projekat izgradnje dalekovoda u Ruandi, ugovarač je švedski Eltel, a investitor Energy Utility Corporation Limited (EUCL – Elektroprivreda) iz Ruande. Tursku kompaniju Miteng predstavljao je Serhat Nazli, švedsku firmu Eltel – Adam Gustavsson, a EUCL iz Ruande – Josson Munyanziza i Alain Nsanzumuhire.Testiranje je uspješno izvršeno, te posebno raduje činjenica da je Ispitna stanica ponovo angažirana za ovakve poslove koje rijetko ko može raditi u ovom dijelu Evrope.

Važno je napomenuti da je Ispitna stanica jedna od rijetkih u Evropi ovakve vrste, te je još od početaka Energoinvesta služila za ispitivanje dalekovodnih stubova kako za našu kompaniju tako i za brojne renomirane svjetske firme.

Već sada imamo najavu i drugih klijenata koji su izrazili potrebu za ispitivanje stubova što nam daje mogućnost dugotrajnog rada Ispitne stanice.